Project Story - A Community Entrance

Project Story: A Community Entrance

Before

BEFORE

After

AFTER

GOALS

The community wanted a new entrance feature with colorful plant material to tie into the existing landscape.

 

  • Remove existing waterfall and rubble
  • Design a stone wall with an updated aesthetic for the community
  • Provide season-long color

Budget: $75,000

Services

  • Demolition, plant, and debris removal
  • Grading and wall construction
  • Plantings

APPROACH

The community’s existing waterfall feature was dilapidated and required removal.  We designed a masonry retaining wall to uphold the existing landscape along with a natural wall to highlight the plants in the area. We installed additional colorful perennials and grasses to incorporate color all season long.   

 

Perspective Plan

VIEW PLAN

PLANTING COMPONENTS

The existing plant material was overgrown and out of scale. The area was dark and neglected.

We chose plant material that will bloom every season for a cornucopia of color year-round.  Magnolias will welcome community members in spring.  Hydrangeas and a diverse group of perennials will flower continually all summer long.  Plants such as the flaming yellow Ginkgo tree will provide bright fall foliage.

RESULT

A new and updated entrance will greet members and guests of this community adding value and year-round beauty. 

WHAT THE CLIENT SAID

“I love driving through the front gates. It looks beautiful.”

Let's Start a Conversation

Fill out the inquiry form on this page or call 516-334-0068 to speak with a member of our staff. 

You can also stop by the Landscape Inspiration Center building at Hicks Nurseries during store hours.  

Thank you. We look forward to hearing from you!